Dåpskjole og dåpslue

Norges strste utvalg av dpskjoler

DÅPSKJOLE og DÅPSLUE

Dåpen er en av de første store festbegivenhetene i den nye babyens liv. Så klart skal den lille prinsen eller prinsessen ha en fin dåpskjole på seg på sin store dag. Hos abelone.no har vi derfor ett stort utvalg av de nydligste dåpskjoler i forskjellige fine modeller og farger. En Dåpskjole kan komme i mange varianter, strikket dåpskjole, heklet dåpskjole, sateng dåpskjole eller silkedåpskjole. Men felles for alle er at en dåpskjole har samme fasong og er lang. En dåpskjole er ofte hvit, i kirken symboliserer hvitt renhet og gledens farge. Mange har en arvedåpskjole de ønsker å bruke, mens andre må kjøpe ny dåpskjole og lage en ny arvetradisjon med den.

Dåpen er en kirkelig velsignelse og dåpsbarnet har på seg dåpskjole og dåpslue. Hvitfargen skal symbolisere renhet. Fra gammelt av brukte de gjerne sterke farger i Dåpskjolen og dåpsluen. Dåpsluen symboliserer at barnet er beskyttet av Gud og ble kalt “troens hjelm”. Dåpskjolen er lang og er for at barnet skal vokse med sin tro og sin tvil.

Dåpskjole var ikke vanlig før rundt 1820 før det var det dåpsposer som ble brukt. Og disse var da gjerne i sterke farger. Navnebrodering på dåpskjole er blitt veldig populært. Navn og dåpsdato broderes da på Dåpskjolen eller på sløyfebåndet. Dette kan du få gjordt hos oss ( abelone.no )

dpskjole dpslue dpskjoler dpsluer dp

PLANLEGGING AV BARNEDÅP

Barnedåpen holdes vanligvis når barnet er mellom 2 og 6 måneder gammelt. Barnet navngis og døpes senest ved 6 måneders alder. Foreldrene kan selv bestemme når barnedåpen skal være og det døpes også barn helt opp til ett år.

Henvend deg til kirkekontoret eller Presten i din kommune hvor du vil ha ditt barn døpt. Avtal tidspunkt for dåpsseremonien. 1-2 uker før dåpen møtes Presten og foreldre til en liten samtale om hva som skal skje på dåpsdagen, dåpens betydning og forløp. Før dåpen skal du ha valgt minst 2 faddere til barnet. Navn, adresse og personnummer opplyses da til presten før dåpen.

Før barnedåpen:

 • Bestem dato for barnedåpen, kontakt presten.
 • Budget – Hva vil barnedåpen koste.
 • Hvor skal barnedpen holdes.
 • Hvem skal være Faddere.
 • Bestill lokale om den ikke skal være hjemme.
 • Hvis den skal være hjemme, bestill serverings-hjelp/opprydningshjelp om du trenger det.
 • Gjesteliste – Hvem skal inviteres?
 • Invitasjoner – Kjøpes eller lages selv.
 • Invitasjoner sendes ut senest 3 uker før dåpen.
 • Gaveliste /Gavebok – Koselig å notere I boken hvilke gaver.barnet har fått og fra hvem.
 • Border – stoler og service.
 • Sanger – Taler
 • Meny
 • Kjøpe Dåpskjole og dåpslue

Har du ikke arvedåpskjole eller dåpslue kan du kjøpe dåpskjoler og dåpsluer hos oss KLIKK HER Så kommer du rett til utvalget vårt.

abelone.no har Norges største utvalg av Dåpskjoler & Dåpsluer

Nydelige dåpskjoler og matchende dåpsluer i stort utvalg. Vakre sløyfebånd i godt utvalg av farger og annet tilbehør som strømpebukser, små løse sløyfer oa. Accessories til å sette til dåpskjolen eller dåpsdrakten.  Dette setter prikken over i´en på dåpsantrekket.

Har du flere gode ideer eller punkter som vil hjelpe andre i planleggingen for deres barnedåp så send de gjerne til oss på e-post: post@abelone.no

PRINSESSE ESTELLE BAR VIKTORIAS DÅPSKJOLE

DØPT I KONGELIG DÅPSKJOLE

Sveriges prinsesse Estelle bar Victorias dåpskjole. Både Kong Carl Gustav og hans far Kong Gustaf Adolf bar samme dåpskjole. Kong Carl Gustaf var den første som bar den i 1906. Alle Kong Carl Gustafs søstre er døpt i den. Prinsesse Victoria sine søsken Madeleine og Carl Philip har også brukt den, og tradisjonen tro har alle fått brodert inn sine navn på dåpskjolen.

I de fleste kongefamilier har de en dåpskjole som har fulgt slekte. Sveriges tradisjonsrike dåpskjole er i silke og blonde med kort arm. Det hører også med en liten dåpslue og cape til kjolen.

Dåpskjole med lignende krave kan kjøpes hos oss, klikk her:

Det Norske Kongehusets dåpskjole

Prinsesse Ingrid Alexandra ble døpt 17 april 2004 

Prinsesse Ingrid Alexandras dåpskjole er i nesten gjennomsiktig bomullslerret. Den er pyntet med sydde biser (smale legg sydd inn i stoffet), kniplings blonder og smale silkebånd. Fôret er i tynn hvit silkesateng. Det ble sydd en dåpslue til Prinsessens dåp etter modell av dåpsluer fra samme tidsepoke som dåpskjolen. dåpluens hoveddel er laget i kremfarget silkeorganza, et lett gjennomskinnelig stoff. Ett silkeorganzastoff etter kong Olavs mormor, dronning Alexandra, med hennes monogram, er klippet inn i luens sirkel på issen. Et lag med silketyll fra kronprinsessens brudekjole ligger mellom silkeorganzaen og blondestoffet med jugendkniplinger. Det ble sydd dåpslue til prinsessens dåp etter modell av dåpsluer fra samme tidsepoke som dåpskjolen. Luens hoveddel er laget i kremfarget silke organza, et lett gjennomskinnelig stoff. Et silke organzastoff etter kong Olavs mormor, dronning Alexandra, med hennes monogram, er lagt inn i luens sirkel på issen. Et lag med silketyll fra kronprinsessens brudekjole ligger mellom silkeorganzaen og blondestoffet med jugendkniplinger.

 

 

 Les mer om dåpskjoler i Wikipedia

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få kr 100,- i rabatt på ditt første kjøp.