Dåp. Forskjellen på dåp i kirken og katolsk dåp

dapskjole og dapslue abelone no

Forskjellen på dåp i kirken og katolsk dåp

Selv om ordene Christening (Dåp) og baptism  brukes om hverandre, så er det en subtil forskjell . Christening (Kristen Dåp) refererer til navnedåpen ( » Christen » betyr å «gi et navn til» )

Mens i Katolsk dåp er dette en av de syv sakramenter i den katolske kirken.

I dåpens Katolske sakrament er barnets navn brukt og nevnt, men det er ritualet med å forene barnet med Kristus og hans kirke som feires. Siden dåpen er en pakt med Gud, må den som døpes si JA til den. I Kirkelig dåp bekjenner foreldrene troen på vegne av barnet.

Den kirkelige dåpen er en bevisst handling av identifikasjon med personen Jesus Kristus og hans kirke. Denne beslutningen innebærer et personlig forhold til Jesus som krever pleie gjennom slike ting som tilbedelse , bønn , bibelstudium og andre åndelige disipliner. Dåpen har tradisjoner helt tilbake til urkirken i Norge.

Til dåpen skal barnet ha en eller flere faddere. Dette gjelder for bade katolsk dåp og Kirkelig dåp. Oppdraget til fadder er å lede barnet inn I troen, sammen med forledrene. I en katolsk dåp må minst en av fadderne være katolikk, og han/hun må være konfirmert dvs. Fermet. Dere velger selv hvor mange faddere dere ønsker I dåpen.

ABELONE.NO Nettbutikk har ett stort utvalg av nydelige dåpskjoler og dåpsluer. Både for salg og til utleie. Klikk HER for å se de <3

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få kr 100,- i rabatt på ditt første kjøp.