Glamorøst bryllup i 20 talls Gatsby vintagestil….

Glamorøst bryllup i 20 talls Gatsby vintagestil

Ønsker du deg et nostalgisk bryllup fra 20 tallet i den glamorøse Gatsby ånden? Da er vintagestilen for deg….

Her gir vi deg noen Tips og fine inspirasjons bilder om vintage stilen slik at du kan få litt inspirasjon til hva du kan gjøre for skape denne stilen i ditt eget bryllup.

Vintage stilen er litt rustikk, med blonder, glamour, perler, glitter og fjær. Gatsby stilen er overdådig med plysj i gammeldags romantisk stil. Art Deco stilen med geometriske mønstre på invitasjoner og takkekort. Lei ett band som spiller musikk fra 20 tallet og klassisk jass fra tidsepoken.

Til kaffe/te bordet gjerne tekanner og tekopper nostalgisk stil. Kanskje mormor har eller på brukt og antikkmesser kan du finne gammeldagse tekanner og kommer til bruk som dekorasjon. Dekorer kakene med geometriske mønstre eller i mer romantisk stil med blomster og blonder. Til stolene kan du bruke blonde og knyte det sammen bak på stolen med en blomst eller silkebånd. Bryllupsgjestene kler seg opp i samme tema for en gjennomført stil i hele bryllupet. Dekorer bord med gamle rammer med fotografier av brudeparet. Se nedenfor oppskrift på hvordan du kan gjenskape denne glamorøse 20-talls stilen.

Se våre 20-talls inspirerte brudekjoler HER, samt Tilbehør i Gatsby stil HER

Skjermbilde 2019 03 04 kl. 16.51.05Skjermbilde 2019 03 04 kl. 16.49.12Skjermbilde 2019 03 05 kl. 11.51.18

Hvordan skape ett Gatsby bryllup!….

Jay Gatsby fra F. Scott Fitzgeralds «The Great Gatsby» kan ha vært mange ting, men han visste helt sikkert hvordan han skulle lage en kjempefest. Disse scenene fra den dyrebare romanen har blitt levendegjort flere ganger (sist av regissøren Baz Lurhmann og Leonardo DiCaprio som Jay), og er selve symbolet på glitter og glamour på de brølende 20-tallet. Enten du er en bibliofil eller bare vil at bryllupet ditt skal føles som en 1920-tallsfest, vil det garantert gi en uforglemmelig natt å gjenskape en fest i Gatsby-stilen til bryllupet ditt. Bare husk: romantiser det estetiske, ikke de dysfunksjonelle parene. Her er noen ideer for å lage en vintage soirée som får dem til å snakke i årevis.

Sett scenen med et utendørs bryllup
Selv om du kanskje ikke har Gatsbys enorme herskapshus eller hans vakre hager, kan du fortsatt skape den samme stemningen med et strategisk valgt bryllupssted. Gatsbys fester ble observert gjennom øynene til fortelleren, Nick Carraway, som beskrev dem fargerikt:

«Det var musikk fra naboens hus gjennom sommernettene. I hans blå hager kom og gikk menn og damer som møll blant hviskingen og champagnen og stjernene.»

For å etterligne scenen, velg en bryllupsdato i de varmere månedene når du og gjestene dine komfortabelt kan sitte under stjernene. Hvis mulig, velg et bryllupssted med frodige hager, uteservering og rikelig med romantisk belysning. Men som ethvert utendørs bryllup, vær sikker på at lokalet har en beredskapsplan bare i tilfelle dårlig vær.

Art Deco overgår alt
1920-tallet var da den arkitektoniske art deco-stilen var i sin storhetstid, og kombinerte geometriske former med dristige farger og slanke materialer som krom og rustfritt stål for å skape en glamorøs, luksuriøs følelse. For å gi bryllupet ditt det ekte Gatsby-utseendet, inkorporer massevis av sølv, gull, svart og hvitt med en dristig farge som karmosinrød eller jegergrønn i dekorasjonene dine.

Handle i vintagebutikker (eller hos slektningene dine!) for antikk dekor som passer til temaet ditt, for eksempel sølvbrett, karaffer, skrivemaskiner eller gamle kostymesmykker som du kan drapere over bordlandskap. Hvis du tenker på å ha en fotoboks for gjester, kan du også kjøpe et antikke møbel som en besvimende sofa eller en elegant loveseat som passer godt til temaet ditt og minnes opplevelsen for gjestene dine.

Velg ut invitasjoner, menyer og programmer som har geometriske former i art deco-stil og som har en gammeldags skrifttype som Franklin Gothic, Century Old Style eller Goudy Modern.

Det som er viktig å huske er å ikke bekymre seg hvis ting ikke passer perfekt. Gi gjestene dine tonnevis av små detaljer å se på; dette vil gi fra seg en eklektisk stemning.

Kle deg til nine….

Selvfølgelig er brudekjolen og smokingene midtpunktet i hele arrangementet og går langt i å binde hele utseendet til bryllupet sammen. Kle brudgommen i en klassisk pingvinsmoking, komplett med svart sløyfe og pinstripevest. Hvis bryllupet ditt er litt mer uformelt, kle brudgommen og forloverne i offhwhite lin dresser med seler under.

For brudekjolen, gå for en droppet midje og noe dekket av perler eller blonder. For å fullføre looken, lag en vintage frisyre med fingerbølger og topp den med ett hårkjede eller et pannebånd med juveler eller fjær. Få brudepikene til å velge ut noe med en drop midje med plisert inspirerte legg eller frynser. Perler er også ett must i 20 talls bryllupet.

For å ta bryllupet ditt til neste nivå, be gjestene om å kle seg i antrekk i 1920-tallsstil. Gi dem forslaget på invitasjonen og gi dem råd om hvordan de kan oppnå utseendet på bryllupsnettstedet ditt. Og å be gjestene om å delta og kle seg ut vil gi noen fantastiske bryllupsbilder.

«Get Swingin» med litt jazz
Selv om du kan legge til litt moderne musikk i blandingen når dansen har startet, vil det øke stemningen hvis du spiller litt 1920-tallsjazz og swingmusikk i cocktailtimen for å virkelig få festen i gang. Snakk med DJ-en din om å blande noen Benny Goodman, Glenn Miller og Charleston med de andre etterspurte låtene dine.

Hvis du virkelig ønsker å forplikte deg til temaet, bør du vurdere å ansette ett swingband for å opptre hele natten. Å legge til levende musikere til bryllupet ditt er alltid en morsom idé, og gjestene dine vil elske det.

Glamorøst bryllup i 20 talls Gatsby vintagestil

Hell champagnen i som om det ikke er noen morgendag…..

Hvis det er én detalj du ikke må utelate til Gatsby-bryllupet ditt, er det å sørge for at du har nok champagne til gjestene dine. Ha en flaske reservert til hvert bord (og kanskje litt ekstra for deg og brudepikene), slik at alle kan skåle for det lykkelige paret. Vurder også å ha en cocktail tilgjengelig for de som ikke er stor fan av bobler. Bland sammen en mengde gammeldagse sidebord og ha alt tilgjengelige for gjestene dine.

Skjermbilde 2019 03 05 kl. 11.48.33Skjermbilde 2019 03 05 kl. 11.48.22Skjermbilde 2019 03 04 kl. 16.52.13Skjermbilde 2019 03 04 kl. 16.52.02

Håper du likte innlegget og fikk litt inspirasjon til å skape ditt eget Gatsby 20-talls bryllup

Vennlig hilsen

Lena Marie

ABELONE.NO

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få kr 100,- i rabatt på ditt første kjøp.